#4: Aloita tuotteesi myynti (kertamaksu tai jäsenyys)

Jotta voit aloittaa tuotteesi myynnin, sinun tulee luoda tuotteelle diili. Diili -sivulla määrität mitä tuotetta myydään, millä hinnalla ja millaisella laskutussyklillä. Diilin pohjalta muodostuu automaattisesti ostosivu, jonka kautta asiakkaat voivat ostaa tuotteesi. 

Siirry Diilit osioon 

 • Klikkaa yrityksesi nimeä yläpalkissa. (Jos nimi ei näy ylävalikossa, klikkaa ensin nimeä Oma etusivuni -näkymässä.) Mobiilissa löydät valikon klikkaamalla näytön oikeassa yläkulmassa olevaa kolmea viivaa.
 • Valitse valikosta Diilit. 

Avaa Luo uusi diili -näkymä

 • Klikkaa "+ Luo uusi diili" -painiketta Diilit -sivun oikeassa yläreunassa.
  • Huom. Sinulla pitää olla maksukanava kytkettynä, jotta voit tehdä diilin ja aloittaa tuotteiden myynnin. Jos saat virheilmoituksen "Maksukanavaa ei ole vielä määritetty. Yritä myöhemmin uudelleen.", katso ohjeet maksukanavan kytkemiseen artikkelista Tee Visma Pay -maksuliikennesopimus.

Kirjoita Diilin nimi (1) ja sisältö (2)

Valitse laskutustapa (3)

Klikkaa ensin "Valitse laskutustapa", niin valikko aukeaa.

Valitse sen jälkeen sopiva laskutustapa:

Valitse “Kertamaksu”, kun tuotteesi maksu on kertaluontoinen ja asiakasta veloitetaan kerran (3a)

 • Anna tuotteellesi hinta (4). Hinnan pitää olla vähintään 5 euroa. 
 • Jos haluat rajoittaa kuinka pitkään osallistujilla on pääsy myytävän tuotteen tai tuotepaketin sisältöihin, ruksi "Rajoitettu pääsyaika tuotteisiin" ja tee tarvittavat lisävalinnat. Katso tarkemmat ohjeet Rajoitettu pääsyaika tuotteisiin -tukiartikkelista.


Valitse "Jäsenyys", kun tuotteesi on jatkuvalaskutteinen eli asiakas maksaa niin kauan kun hän on tilaaja (3b)

Jäsenyys voi olla esim. kuukausimaksullinen jäsenyysohjelma (kuten Netflix). Kun valitset laskutustavaksi jäsenyyden, ei voimassaolon päättymisaikaa aseteta. Määrittämäsi hinta veloitetaan asiakkaalta laskutusvälin mukaisesti ja jäsenyys jatkuu, kunnes jäsenyys irtisanotaan tai jäsenyysohjelman tuote arkistoidaan. Jos haluat lisätietoja jäsenyysohjelmista, lue tämä blogiartikkeli.

 • Anna tuotteellesi hinta (4). Hinnan pitää olla vähintään 5 euroa. 
 • Klikkaa “Laskutusväli” -kentän  nuolta ja valitse tuotteellesi sopiva laskutusväli. 
  • Laskutusväli määrittelee kuinka usein maksu veloitetaan asiakkaalta. Se voi olla esimerkiksi 2 viikkoa, 1 kuukausi tai 6 kuukautta. 
  • Esimerkki: Jos hinta on 39€ ja laskutusväli “2 vk välein”, asiakasta veloitetaan 39€ kahden viikon välein niin pitkään, kun hän on tilaaja. Älä anna sen hämätä, että hinnan kohdalla näkyy edellee "Hinta kuukaudessa" ja “€/kk”.

Valitse tuotteellesi sopiva arvonlisäveroprosentti

 • Digituotteissa alvin määrä on yleensä 24%. Jos myyt e-kirjaa, alv voi olla 10%.

Valitse diiliin sisältyvä tuote tai tuotepaketti (6)

 • Klikkaa nuolta "Diiliin sisältyvät tuotteet" -listan oikeassa reunassa, niin saat tuotteet ja tuotepaketit näkyviin. 
  • Tuotepaketit on merkattu listassa kerrosneliö -symbolilla.
  • Huom! Jos haluat antaa asiakkaalle pääsyn useampaan tuotteeseen yhdellä maksulla, diilin pitää olla kytkettynä tuotepakettiin alusta alkaen. Jos kytket diilin yksittäiseen verkkokurssiin, et pysty myöhemmin lisäämään tuotteita kyseisen diilin ostaneille asiakkaille.
 • Klikkaa tuotetta tai tuotepakettia, jonka haluat kytkeä diiliin.


Valitse myyntisivun kieli

Voit valita myyntisivun kieleksi suomen, englannin tai japanin. Kaikki automaattinen sisältö näkyy tällä kielellä. Valitse se kieli, joka sopii asiakkaillesi ja jolla kirjoitat diilin nimen ja sisällön.

Valitse oston jälkeen näytettävä kiitossivu

Asiakas ohjataan annetulle sivulle osoitteeseen onnistuneen oston jälkeen. Valitse sopiva kiitossivu klikkaamalla sen kohdalla olevaa ympyrää: 

 • Campwire oletuskiitossivu (7a)
 • Campwire-palvelun ulkopuolella oleva kiitossivu (7b)
  • Jos valitset Campwire-palvelun ulkopuolella olevan kiitossivun, lisää myös kiitossivun osoite (URL). Tämä voi sijaita esim. yrityksesi nettisivuilla. 

 • Laita raksi “Tämä diili on ostettavissa” -ruutuun (8), kun diili on valmis myyntiin. Jos haluat pitää Diilin vielä luonnoksena, jätä ruutu tyhjäksi ja etene seuraavaan kohtaan.

Klikkaa “Luo diili" (9)

Jos haluat peruuttaa diilin luomisen, klikkaa “Peruuta" (10). Huomioithan, että kun valitset “Peruuta” kyseiseen diiliin tekemäsi muokkaukset eivät tallennu.


Usein kysytyt kysymykset

Kysymys: Saanko lisättyä ostosivun sisältötekstiin kuvia?

Vastaus: Ostosivun sisältötekstin keskelle ei pysty lisäämään kuvia, mutta ostosivu -näkymässä voit lisätä ja vaihtaa kansikuvan ostosivulle. Katso tarkemmat ohjeet #5: Jaa tuotteesi ostosivu -artikkelin lopusta.

Kysymys: Mistä löydän diilit?

Vastaus: Jatkossa löydät kaikki luomasi diilit Diilit -sivulta, jonne pääset klikkaamalla yrityksesi nimeä yläpalkissa (1) ja sen jälkeen Diilit (2). Mobiilissa klikkaa kolmea viivaa oikeassa yläkulmassa, niin valikko avautuu. 

Kysymys: Mistä tiedän onko diili aktiivinen?

Vastaus: Kun diilisi on aktiivinen eli ostettavissa näet sen näistä:

 • Diilit -listassa Aktiivinen -otsikon alla lukee “Kyllä”.

 • Muokkaa diiliä / Luo uusi diili -sivulla "Tämä diili on ostettavissa” -ruutu on raksittu.

Kysymys: Miten suljen myynnin väliaikaisesti?

Vastaus: Kun haluat sulkea diilin myynnin väliaikaisesti, poista raksi “Tämä diili on ostettavissa” kohdasta ja klikkaa “Tallenna diili”. 

Kysymys: Miten arkistoin diilin?

Vastaus: Voit arkistoida diilin, kun et enää tarvitse sitä tai haluat piilottaa sen Diilit -listalta. Mene diilin sisälle ja klikkaa sen lopussa "Arkistoi". 

Saat arkistoidut diilit takaisin näkyviin klikkaamalla “Näytä arkistoidut” (1). Voit palauttaa diilin takaisin Diilit -listaan klikkaamalla diilin nimeä (2). 

Muokkaa diiliä -sivu avautuu, klikkaa sen lopusta “Palauta arkistosta” (3).

Kysymys: Miten poistan diilin?

Vastaus: Diilin voi poistaa kokonaan, kun sillä ei ole yhtään ostoa. Tarkista ennen poistoa, että diiliin kytketyn ostosivun linkki ei ole jaettu esim. nettisivuillasi. Poista diili klikkaamalla punaista roskakoria diilit -listalla. Huomioithan, että koko diili poistetaan pysyvästi. Poiston jälkeen et enää löydä sitä diilit -listalta etkä arkistosta.

Kysymys: Voinko tehdä useampia diileja samalle tuotteelle?

Vastaus: Kyllä, voit tehdä useampia erihintaisia diilejä samalle tuotteelle. Tämä on kätevä esim. jos haluat myydä tuotettasi ensin early bird -hintaan ja myöhemmin täyteen hintaan. Katso myös miten voit hyödyntää alekoodeja Campwiren kautta ja kytkeä ne diiliin.

Tarvitsetko vielä apua? Ota yhteyttä Ota yhteyttä