Alennuskoodit

Alennuskoodit soveltuvat niin kertamaksuihin kuin toistuviin maksuihin. Niiden avulla on helppo tehdä kampanjoita. Alekoodit voivat olla prosenttipohjaisia tai euromääräisiä. 

Toistuvissa maksuissa määritä tyypin ja arvon lisäksi myös alennuksen kesto eli kuinka monta sykliä alennus on voimassa. Esimerkiksi ensimmäiset kaksi kuukautta -50 prosenttia tai ensimmäinen kuukausi -100€ euroa.

Alennuskoodi kytketään diiliin. Jos et ole vielä luonut diiliä, katso ohjeet diilin luomiseen ja luo se ensin. 

Siirry Alennuskoodit osioon

 1. Klikkaa yrityksesi nimeä yläpalkissa. (Mobiilissa klikkaa kolmea viivaa oikeassa yläkulmassa, niin valikko avautuu.)
 2. Valitse valikosta "Alennuskoodit".

Luo uusi alennuskoodi

Klikkaa “+Luo alennuskoodi” -painiketta Alekoodit -sivun oikeassa yläreunassa

Valitse diili johon haluat kytkeä alennuskoodin (1)

 • Klikkaa Diili -kenttää, niin lista diileistä avautuu (1a). 
  • Huom! Jos lista on tyhjä, sinulla ei ole vielä diilejä luotuna. Diili pitää olla luotuna ennen alennuskoodin luomista. Katso ohjeet diilin luomiseen ja luo se ensin.

 • Klikkaa diiliä, johon haluat kytkeä alennuskoodin (1b).  ✓ -merkki näyttää mikä diili on valittuna.

Kirjoita alennuskoodi (2)

Koodi voi koostua esimerkiksi isoista kirjaimista ja numeroista ilman välilyöntejä. Tämän koodin annat asiakkaille. Kun asiakas syöttää koodin ostosivulla, hinta alentuu.

 • Huom! Ota huomioon, että ohjelmisto käsittelee pieniä ja isoja kirjaimia yhtenä eli vaikka alennuskoodissa olisi isoja ja pieniä kirjaimia sekaisin, hyväksytään koodi, vaikka asiakkaasi kirjoittaisi kaikki kirjaimet pienellä.

Kirjoita lunastusten maksimimäärä (3)

Esimerkki: jos haluat tarjota alennuksen kymmenelle ensimmäiselle ostajalle, kirjoita tähän 10. Jätä kenttä tyhjäksi, jos alekoodia voi käyttää rajoittamattomaton määrän.

Alennuskoodin seuraavat valinnat riippuvat siitä onko diilin laskutustapa kertamaksu vai toistuva maksu. 

Kun diili on kertamaksullinen – Valitse alennuksen tyyppi (4) ja kirjoita alennuksen arvo (5)

 • Klikkaa "Alennuksen tyyppi" -kenttää ja valitse prosentti tai kiinteä summa (4).
 • Kirjoita alennuksen arvo (5). Alennuksen arvo vähennetään diilin hinnasta.
  • Jos valitset tyypiksi "Prosentti", myös arvo kirjoitetaan prosentteina. 
   • Esimerkki: Prosentuaalisesta alennuksesta: Jos diilin hinta on 150€, alennuksen tyyppi "prosentti" ja alennuksen arvo 50%, asiakas maksaa 75€.
  • Jos valitset tyypiksi "Kiinteä summa", arvo kirjoitetaan euroina.
   • Esimerkki: Euromääräisesta alennuksesta: Jos diilin hinta on 150€, alennuksen tyyppi "kiinteä summa" ja alennuksen arvo 50€, asiakas maksaa 100€.

Kun diili on jäsenyys eli toistuvalaskutteinen – Valitse alennuksen tyyppi (4) ja kirjoita alennuksen arvo (5) ja/tai alennuksen kesto (6)

 • Klikkaa alennuksen tyyppi -kenttää ja valitse prosentti, kiinteä summa tai ilmainen kokeilu.

Seuraavat valinnat riippuvat alennuksen tyypistä. Valittavaksesi voi tulla alennuksen arvo ja/tai alennuksen kesto. 

Alennuksen kesto määrittää kuinka moneen maksuerään alennus pätee. Jätä alennuksen kesto -kenttä tyhjäksi, jos alennus on voimassa toistaiseksi.

Jos valitset tyypiksi (4) prosentti, kirjoita lisäksi alennuksen arvo (5) ja alennuksen kesto (6)

 • Esimerkki prosentuaalisesta alennuksesta: Diilin hinta on 150€, alennuksen määrä on 50% ja alennuksen kesto 2kk. Asiakas maksaa 75€/kk kahdesta ensimmäisestä kuukaudesta ja sen jälkeen täyden hinnan 150€/kk.  

Jos valitset tyypiksi (4) kiinteä summa, kirjoita lisäksi alennuksen arvo (5)

 • Esimerkki euromääräisestä alennuksesta: Diilin hinta on 150€ ja alennuksen määrä on 400€. Asiakkaalla on kaksi ilmaista kuukautta, kolmannesta kuukaudesta hän maksaa 50€ ja neljännestä kuukaudesta eteenpäin normaalihinnan 150€/kk. 

Jos valitset tyypiksi (4) ilmainen kokeilu, kirjoita lisäksi alennuksen kesto (6)

 • Esimerkki ilmaisesta kokeilusta: Diilin alennuksen kesto on 1kk. Asiakas saa ensimmäisen kuukauden ilmaiseksi ja sen jälkeen hän maksaa täyden hinnan.
 • Esimerkki ilmaisesta kokeilusta: Diilin alennuksen kesto on 3kk. Asiakas saa ensimmäiset kolme kuukautta ilmaiseksi ja neljännestä kuukaudesta alkaen hän maksaa täyden hinnan. 

Salli alennuskoodin käyttö heti, kun se on luotu (7)

 • Tarkasta, että “Salli alennuskoodin käyttö heti, kun se on luotu” -ruutu on raksittuna. Jos haluat sallia alennuskoodin käytön vasta myöhemmin, klikkaa ruutua, niin että ✓ -merkki poistuu.

Klikkaa "Tallenna alennuskoodi" -painiketta (8)

 • Hienoa, nyt alennuskoodi on valmis jaettavaksi asiakkaille! 

Jos haluat peruuttaa alennuskoodin luomisen, klikkaa “Peruuta" -painiketta (9).  Huomioithan, että kun valitset “Peruuta” kyseiseen alekoodiin tekemäsi muokkaukset eivät tallennu.

Luo uusi alennuskoodijoukko

Alennuskoodijoukon avulla voit luoda kertakäyttöisiä eli henkilökohtaisia alennuskoodeja. (Mikäli haluat luoda geneeriä alennuskoodeja, jolloin useampi asiakas voi käyttään samaa koodia, palaa sivun alkuun "Luo uusi alennuskoodi" osioon.) 

 • Klikkaa “Alennuskoodijoukot” -painiketta Alekoodit -sivun oikeassa yläreunassa

 • Uusi sivu avautuu. Klikkaa “+ Luo alennuskoodijoukko”

Täydennä alennuskoodijoukon tiedot

Kirjoita kuvaava alennuskoodijoukon nimi (1)

 • Nimi on tarkoitettu vain sinun käyttöösi eikä sitä näytetä asiakkaille.

Valitse alennuskoodin luontitapa (2)

Kun haluat, että Campwire luo alennuskoodit – Valitse "Anna luotavien alennuskuponkien määrä" (2a)

 • Kirjoita kuinka monta kertakäyttöistä alennuskoodia haluat luotavan. 
 • Lisää halutessasi myös tunnisteet, joiden avulla voit myöhemmin etsiä alennuskoodijoukkoja. Erota tunnisteet pilkulla. Esimerkki: tunniste 1, tunniste 2. 

Alennuskoodijoukon tallentamisen jälkeen voit ladata luodut alennuskoodit “Alennuskoodijoukot” -näkymästä .csv tiedostona ja jakaa eteenpäin asiakkaillesi.

Kun sinulla on alennuskoodit valmiina – Valitse "Tuo kuponkikoodit CSV tiedostosta" (2b)

Voit ladata lähes rajattoman määrän valmiina olevia alennuskoodeja Campwireen. Tämä on näppärä, jos haluat esim. käyttää asiakaslistasi sähköposteja alennuskoodeina.

 • Kikkaa valitse tiedosto, etsi ladattava tiedosto ja lataa se. 
 • Lisää halutessasi myös tunnisteet, joiden avulla voit myöhemmin etsiä alennuskoodijoukkoja. Erota tunnisteet pilkulla. Esimerkki: tunniste 1, tunniste 2. 

Lisää alennuskoodijoukon tiedot

Lopuksi klikkaa “Tallenna alennuskoodijoukko” -painiketta, niin muutokset tallentuvat ja alennuskoodit ovat valmiita jaettavaksi asiakkaille.


Usein kysytyt kysymykset

Kysymys: Saanko luotua kasan uniikkeja alennuskoodeja?

Vastaus: Kyllä voit! Kun luot alennuskoodijoukon pystyt lisäämään useita uniikkeja kuponkeja suoraan CWX:ssä tai tuomaan kuponkikoodit CSV tiedostona. Katso tarkemmat ohjeet yllä.

Kysymys: Voiko alekoodeja ajastaa?

Vastaus: Tällä hetkellä ei, mutta tämä on toivottujen ominaisuuksien listalla. Voit arkistoida alennuskoodin, kun haluat, että sitä ei enää voi käyttää. Näin se lakkaa toimimasta asiakkaalle.

Kysymys: Mistä löydän alennuskoodin, jonka jaan asiakkaalle? 

Vastaus: Jaa asiakkaalle se alekoodi, jonka olet määrittänyt. Löydät tämän myöhemmin klikkaamalla yrityksesi nimeä yläpalkissa ja sen jälkeen "Alennuskoodit". Kaikki alennuskoodit -näkymä avautuu. Alennuskoodi otsikon alla oleva koodi on se, jonka jaat asiakkaalle. 

Listalla näet myös mihin diiliin alennuskoodi on kytketty, alennuksen arvon, onko alennus voimassa ja lunastusten lukumäärän. Jos haluat muokata alennuskoodia, klikkaa sitä, niin pääset Muokkaa alennuskoodia -sivulle. 

Kysymys: Mistä löydän ostosivun linkin diiliin, joka on kytketty alennuskoodiin? 

Vastaus: "Kaikki alennuskoodit" -näkymässä, etsi alennuskoodi, jonka haluat jakaa asiakkaille. Klikkaa alennuskoodin vieressä olevaa diilin nimeä.

Alennuskoodiin kytketyn diilin Muokkaa diiliä -sivu avautuu. Klikkaa "Näytä ostosivu" -painiketta sivun oikeasta yläkulmasta. 

Diilin ostosivu avautuu. Vasemmasta sivupalkista löydät linkin sivulle, jossa alennuskoodikenttä näytetään asiakkaalle. Klikkaa "Kopioi" -painiketta linkin vieressä ja jaa linkki valitsemassasi kanavassa. Voit käyttää linkkiä myös testataksesi alennuskoodin toimintaa.

Kysymys: Miten alennuskoodi toimii asiakkailleni?

Vastaus: Asiakas kirjoittaa koodin ostosivulla olevaan "Alennuskoodi" -kenttään ja klikkaa sen jälkeen "Käytä koodi"-painiketta. 

Alkuperäinen hinta yliviivautuu ja asiakas näkee tiedot alennuksen suuruudesta ja uudesta, alennetusta hinnasta. Tämän jälkeen asiakas jatkaa ostoa normaalisti. 

Kysymys: Miten arkistoin alennuskoodin?

Vastaus: Voit arkistoida alekoodin, kun et enää tarvitse sitä tai haluat piilottaa sen Aktiiviset alennuskoodit -listalta. Mene alekoodin muokkausnäkymään ja klikkaa sen lopussa "Arkistoi".

Saat arkistoidut alennuskoodit takaisin näkyviin klikkaamalla “Näytä arkistoidut” (1) . Voit palauttaa alennuskoodin takaisin Aktiiviset alennuskoodit -listaan klikkaamalla alennuskoodin nimeä (2).

Muokkaa alennuskoodia -sivu avautuu, klikkaa sen lopusta “Palauta arkistosta” (3)

Kysymys: Kuinka poistan alennuskoodin?

Vastaus: Alekoodin voit poistaa kokonaan, kun sitä ei ole lunastettu. Poista alennuskoodi klikkaamalla punaista roskakoria Kaikki alennuskoodit -listalla. Huomioithan, että alennuskoodi poistetaan pysyvästi. Poiston jälkeen et enää löydä sitä Kaikki alennuskoodit -listalta etkä arkistosta.

Kysymys: Kun alennuskoodi on poistettu tai umpeutunut, kuinka alennuskoodi -ostosivu käyttäytyy asiakkaan näkökulmasta?

Vastaus: Kun alennuskoodien lunastuskerrat ovat tulleet täyteen alennuskoodi -ostosivu toimii normaalisti ja asiakas saa koodia käyttäessään ilmoituksen: "Alennuskoodia ei tunnistettu, syötitko sen oikein?" sekä "Virheellinen alennuskoodi".

Tarvitsetko vielä apua? Ota yhteyttä Ota yhteyttä