Sisällön julkaisu ja ajastus

Sisällön ajastuksen avulla voit julkaista sisältöä (moduulit ja otsikot) tiettyinä päivinä tai tiettyjen päivien kuluttua sen jälkeen, kun osallistuja on ilmoittautunut kurssille. Voit myös sisällyttää muokattavia sähköposti-ilmoituksia, jotka kertovat osallistujille, kun uutta sisältöä on julkaistu.

Oletuksena kurssin kaikki sisältö on Luonnos -tilassa eli ei näkyvillä kurssin osallistujille. Hyvä tapa on laittaa julkaista Tervetuloa -moduuli heti, vaikka varsinainen kurssi alkaisikin myöhemmin. Tässä moduulissa voit esimerkiksi olla tiedot lyhyesti kurssista, kurssin aikataulusta ja yhteystietosi.

Muut moduulit voit ajastaa kurssin etenemisen kannalta sopivalla tavalla. Voit ajastaa moduulit yksitellen tai useamman moduulin kerralla.

Siirry kurssin Ajastus -osioon

1. Oma etusivuni -näkymästä, klikkaa tuotetta, jonka sisällön haluat ajastaa. Kurssin nimi ilmestyy yläpalkkiin.

2. Klikkaa kurssin nimeä yläpalkissa. (Mobiilissa klikkaa kolmea viivaa oikeassa yläkulmassa, niin valikko avautuu.)
  3. Valitse valikosta Ajastus.

Valitse ajastuksen tyyppi

Valitse ajastuksen tyyppi klikkaamalla sopivaa vaihtoehtoa, niin että palluraan tulee väri

Ajastuksen tyyppi voi olla:

• Päivämäärän mukaan, jolloin sisältöä julkaistaan valitseminasi kalenteripäivinä.
    • Käytä tätä jos kurssilaiset aloittavat samaan aikaan tai kurssin sisältö on muista syistä sidottu kalenteriin.
  • X päivää kurssille liittymisestä. Sisältöä julkaistaan osallistujille suhteessa siihen, milloin he ostivat kurssin.
    • Tämä on kätevä esim. jos sinulla kurssisi on jäsenyysohjelma tai ns. evergreen kurssi, jonka osallistujat käyvät omassa tahdissa.

Määritä "Oletusarvoinen julkaisuaika"

"Oletusarvoinen julkaisuaika" eli se kellonaika jolloin sisältö julkaistaan. Voit vaihtaa julkaisuaikaa moduuli- ja otsikkokohtaisesti.

• Klikkaa kellotaulua ensin (1).

Etsi sen jälkeen sopiva kellonaika nuolia käyttäen (2)

Saat isomman valikon näkyviin, kun klikkaat numeroita tuntien tai minuuttien kohdalta (3).

• Valitse haluamasi kellonaika klikkaamalla sitä (4).
    • Piilota numerovalikko painamalla kellon kuvaa (5).

Klikkaa lopuksi Tallenna

Klikkaa peruuta, jos et haluakaan tehdä muutoksia.

Ajasta otsikot ja moduulit yksi kerrallaan

Klikkaa otsikkoita ja moduuleita yksi kerrallaan ja lisää sopiva ajastus.
  • Luonnos. Oletuksena kaikki otsikot ja moduulit ovat Luonnos -tilassa. Sisältöä ei julkaista osallistujille, vaan se näkyy yksityisenä luonnoksena vain kurssin hallinnoijille

Huom! Muista klikata "Tallenna" -painiketta aina, kun muutat otsikon tai moduulin ajastusta.

Muut julkaisuvalinnat riippuvat siitä minkä olet valinnut "Ajastuksen tyyppi" -kohdassa...

Jos tyyppi on "Päivämäärän mukaan", voit valita:

• Julkaise heti. Kun valitset tämän, sisältö julkaistaan kaikille osallistujille saman tien.

• Ajasta myöhemmäksi
    • Klikkaa päivämäärää ja valitse sopiva päivämäärä, jolloin moduuli julkaistaan osallistujille.
    • Mikäli haluat että sisältö julkaistaan muulloin kuin oletusarvoiseen julkaisuaikaan, aseta lisäksi uusi kellonaika.

Jos tyyppi on "Päivämäärän mukaan X päivää kurssille liittymisestä", voit valita:

• Julkaise ilmoittautumisen yhteydessä. Sisältö on aina näkyvissä kaikille osallistujille heti kurssille liittymisestä lähtien tai siitä, kun valitsen tämän ajastuksen sisällölle.

• Julkaise ajastetusti
    • Kirjoita päivien lukumäärä, jonka jälkeen haluat että tämä moduuli tulee näkyville osallistujille. Jos esim. haluat, että moduuli julkaistaan yksi viikko ilmoittautumisen / kurssin oston jälkeen, kirjoita tähän 7, kaksi viikkoa 14 jne.
    • Mikäli haluat että sisältö julkaistaan muulloin kuin oletusarvoiseen julkaisuaikaan, aseta lisäksi uusi kellonaika.

Ajasta useampi moduuli yhdellä kertaa

1. Klikkaa "Muokkaa useita" täppää, niin että siitä tulee sininen.
  2. Ruksi ne moduulit ja otsikot, jotka haluat ajastaa
    1. Klikkaa "Valitse kaikki" jos haluat ajastaa kaikki sisällöt samalle ajankohdalle.
  3. Klikkaa "Joukkoasetuksen hallinta"
  4. Valitse sopivat julkaisuasetukset.
  5. Klikkaa lopuksi "Tallenna"

Lopuksi klikkaa "Tallenna" -painiketta

Muista klikata "Tallenna" -painiketta aina kun olet tehnyt muutoksia moduulin tai otsikon ajastuksiin. Klikkaa peruuta, mikäli et haluakaan tehdä muutoksia.

Usein kysytyt kysymykset

Kysymys: Miten tiedän mitkä moduulit on julkaistu?

Vastaus: Ajastetuissa moduuleissa ja otsikoissa näkyy joko "Julkaistu", julkaisun ajankohta (xx päivää tai päivämäärä riippuen ajastuksen tyypistä) tai luonnos.

Lisäksi ajastetut moduulit näkyvät sinulle täysivärisinä ja luonnokset eli ei-julkaistut moduulit haaleina.

Huom! jos katselet tuotetta Esikatsele -tilassa, vain ajastetut moduulit näkyvät (luonnokset eivät näy).

Kysymys: Miten voin vaihtaa moduulien ja osioiden järjestystä?

Vastaus: Voit siirtää moduuleja ja osioita "raahaa" -työkalun avulla haluamaasi järjestyksen.