Videon pakkaus

Tässä tietopaketti, joka on hyvä lukaista ennenkuin lataat videoita Campwireen

Parhaan laadun takaamiseksi suosittelemme seuraavia asetuksia:

Video:
Koodekki/Codec: H.264
Resoluutio: 640 – 1920px (leveys)
Bitrate: 5000 – 10000 kbps

Audio:
Koodekki/Codec: AAC (Advanced Audio Codec)
Sample rate: 44.1 kHz
Channels: 2-channel Stereo  (ei surround)

Katso voitko asettaa nämä asetukset videoeditointisovelluksestasi.


Videon pakkaus

Pakkaamaton raakavideo vie todella paljon levytilaa. Campwireen ladattavien videoiden tiedostokoko voi olla maksimissaan 2Gb. Lyhytkin pakkaamaton video voi helposti viedä tuhansia megatavuja, sen lataaminen kestää todella pitkään ja siitä johtuen on altis yhteyden katkeamiselle tai muille häiriöille.

Suosittelemme aina lopullisen videon pakkaamista, koska se pienentää videon tiedostokoon murto-osaan alkuperäisestä laadun juurikaan kärsimättä. Tämä ei pelkästään nopeuta videon lataamista Campwireen vaan myös sitä, kuinka nopeasti video alkaa pyörimään käyttäjän ruudulla hänen klikattuaan play-nappia :)

Mikäli et ole jo pakannut videota editointisovelluksessasi (tai et käytä sellaista), suosittelemme pyöräyttämään videon ilmaisen Handbrake-videopakkaajan läpi.

Lataa Handbrake täältä ja asenna se koneellesi.
Käynnistä Handbrake ja avaa videosi siihen – sen pitäisi näyttää suurinpiirtein tältä:

Vilkaise liitteen kuvasta asetukset, nimeä tallennettava tiedosto (jottet ylikirjoita alkuperäistä vahingossa) ja lopuksi klikkaa Start yläpalkista.
Odottele että video pakkautuu ja kun se on valmis, tarkasta videon laatu ja tiedoston koko (pitäisi olla merkittävästi pienempi kuin alkuperäinen!).
Jos videon laatu on silminnähden huono, niin pakkaa video uudestaan paremmalla laadulla (vedä Encoder Options Preset -vipua pari nykäystä enemmän oikealle).

HUOM! Tarkista vielä ennen videon lataamista Campwireen, että videon tiedostonimi sisältää tiedostopäätteen (esim. mp4). Handbrake ei lisää tiedostopäätettä uuteen videoon automaattisesti jos olet jättänyt sen pois Destination-kentästä.

Esimerkki:
1. tiedostonimi hieno-video.mp4 on OK!
2. tiedostonimi hieno-video ei lataudu Campwireen

Tarvitsetko vielä apua? Ota yhteyttä Ota yhteyttä