Checkout - rahojen palautus extranetissä

Kirjaudu Checkout.fi -extranettiin tunnuksillasi, josta sinun tulee etsiä tilaus, jolla on verkkokaupan koodina *. Jotta löytäisit sen, sinun kannattaa etsiä tilaukset, jotka ovat lähellä tätä päivää: *. Löydät tilauksen kun menet “Tapahtumat” -valikon alta "Listaa tapahtumat" -osioon. Valitse maksu jonka haluat palauttaa, ja paina maksun oikeassa reunassa näkyvää “lisätietoja” -linkkiä. 

Avautuvan ikkunan alalaidasta löytyy vierittämällä kenttä, johon voit syöttää palautettavan summan. Tämän jälkeen paina “palauta summa” -painiketta, ja palautus on suoritettu.

Pankkien järjestelmistä riippuen voi palautuksen jälkeen tulla ilmoitus, jossa kehotetaan tekemään palautus tilinumerolla. Tällaisissa tapauksissa pyydä asiakkaalta tilinumero ja syöta se ilmestyneeseen tilinumero-kenttään, ja paina “palauta summa”.

Huomioi, että palautus tehdään Checkout-kauppiastillänne olevista varoista. Mikäli tilillä ei ole tarpeeksi rahaa, palautusta ei voida suorittaa. Tässä tilanteessa voit joko odottaa, että kauppiastilille kertyy varoja tai käyttää "Siirrä varoja" -työkalua. 

Tarvitko vielä apua? Ota yhteyttä Ota yhteyttä