Ostopainike ja WordPress

Ostopainikkeen lisäämiseen WordPressissä on useita tapoja. Tässä esitelty niistä ehkä yksinkertaisin ja vähiten teknistä osaamista vaativa.

HUOM! Mikäli WordPress-sivustosi sijaitsee Wordpress.comin ilmaisessa ylläpidossa, et voi käyttää ostopainiketta täydellisenä koska ilmainen Wordpress.com ylläpito ei salli Javascript-koodin käyttöä artikkeleissa.

1. Navigoi Campwiressä Myy kurssi -sivulle, luo tarvittaessa diili ja avaa ostopainikkeen lisäysikkuna (Näytä ostopainike)

2. Ostopainikkeen koodi koostuu kahdesta osasta (koodiosio ja painikeosio). WordPressiin voit kuitenkin kopioida helposti koko koodin yhdellä kertaa. Kopioi siis koko tekstikentän sisältö leikepöydälle.

3. Siirry WordPressiin. Navigoi sivulle jonne haluat ostopainikkeen ja siirry muokkaamaan sivua.

4. Vaihda sisältöalueen muokkausmoodi muotoon Text.

5. Kopioi ostopainikkeen koodi leikepöydältä kohtaan johon haluat painikkeen ilmestyvän. Voit myös tässä vaiheessa muokata ostopainikkeessa näkyvää tekstiä.
(Huom! Jos päätät myös muokata ostopainikkeen ulkonäköä, ole tarkkana että maksupaikka classit ja data-maksupaikka -atribuutti säilyvät!)

6. Tallenna muutokset ja siirry esikatselemaan sivuasi.

7. Testaa ostopainikkeen toimivuus klikkaamalla ostopainiketta.
8. Jos kaikki meni hyvin, avautuu napista ostodialogi jossa näet diilisi tiedot.

9. Mikäli painike siirtää sinut Campwiren ostosivulle, ei ostopainikkeen koodiosio toimi oikein. Kokeile poistaa koodi ja aloita uudelleen kohdasta 1. eteenpäin.