Miten lisään videon kurssille?

Voit ladata Campwireen videoita omalta tietokoneeltasi. Video ladataan tällöin Campwiren nopealle videopalvelimelle, joka hoitaa videon ylläpitämisen.

Aloita videon lataaminen painamalla moduulin muokkaustilassa "Video" -nappulaa ja valitse ladattava videotiedosto.

Video latautuu palvelimelle, jonka jälkeen palvelin käsittelee videon. Videon lataamisnopeus riippuu nettiyhteytesi lataamisnopeudesta ja on normaalia, että isojen videoiden lataaminen palvelimelle saattaa kestää jopa tunteja. Myös videoiden käsittely saattaa kestää useita kymmeniä minuutteja.

Videot ovat katsottavissa vasta niiden käsittelyn jälkeen. Voi olla, että joudut päivittämään selaimen ikkunan (paina Mac-tietokoneissa cmd+r tai Windows-tietokoneissa F5) ennen kuin voit katsoa juuri ladattua videota sen käsittelemisen jälkeen.

Muokkaa videon kuvausta

Voit muokata videon selitetekstiä painamalla videon alla olevaa "Muokkaa" -nappulaa. Voit samalla myös valita käynnistyykö video automaattisesti, kun videon sisältävä moduuli avataan.

Ladattavan videotiedoston ominaisuudet

  • Suosittelemme videotiedoston resoluutioksi 720p -resoluutiota (1280 x 720 pikseliä)
  • Yksittäinen videotiedosto voi olla korkeintaan 2 Gb kokoinen
  • Tiedostoformaatiksi suosittelemme Quicktimea (.MOV) tai H.264 (.MP4)

Suosittelemme, että ajat videotiedoston kerran läpi ilmaisella  HandBrake-ohjelmalla. Se pienentää tiedoston koon ilman, että laatu huononee. Tällöin kurssin kävijälle videot käynnistyvät nopeammin ja niitä voi katsoa huonommallakin nettiyhteydellä ilman, että toisto katkeilee.
Lue tästä erillinen ohje miten pakkaat videon HandBrakella.

Usein kysytyt kysymykset

Kysymys: Voinko muokata itse lataamani videon esikatselukuvaa?
Vastaus: Et voi valitettavasti muokata itse videon esikatselukuvaa, vaan se valitaan automaattisesti lataamastasi videosta.

Videon liittäminen Youtubesta tai Vimeosta

Voit liittää verkkokurssiisi myös videoita Youtubesta tai Vimeosta.

  1. Aloita liittäminen painamalla "Web video" -nappulaa
  2. Liitä "Videon URL" -kenttään Youtube- tai Vimeo-videon osoite selaimen osoiteriviltä
  3. Paina "Tallenna".

Käytä vain sellaisia videoita, joihin sinulla on täydet käyttöoikeudet. Jollet ole varma saatko käyttää kyseistä videota osana kurssiasi, niin kysy lupa videon omistajalta. Jollet saa vastausta tai lupaa, älä käytä videota. Esimerkiksi creative commons (CC) -lisenssin alaiset videot voivat olla merkitty Non-commercial -käyttöön, jolloin niitä ei saa käyttää kaupallisen tuotteen, kuten maksullisen verkkokurssin, osana.

Tarvitsetko vielä apua? Ota yhteyttä Ota yhteyttä