Videon lataaminen

Klikkaa Video -painiketta moduulin alalaidassa

• Mene sivun alalaitaan
  • Klikkaa Video -painiketta. Videolaatikko avautuu.

Lisää video

Voit ladata videotiedoston suoraan Campwireen tai lisätä videon url-osoitteesta.

Lataa video tiedostona

Kun lataan videon tiedostona, video ladataan Campwiren nopealle videopalvelimelle, joka hoitaa videon ylläpitämisen.

Ladattavan videotiedoston ominaisuudet
  • Suosittelemme videotiedoston resoluutioksi 1080p -resoluutiota (1920 x 1080 pikseliä)
  • Yksittäinen videotiedosto voi olla korkeintaan 5 Gb kokoinen
  • Tiedostoformaatiksi suosittelemme H.264 (.MP4)
Suosittelemme, että ajat videotiedoston kerran läpi ilmaisella HandBrake -ohjelmalla. Se pienentää tiedoston koon ilman, että laatu huononee. Tällöin kurssin kävijälle videot käynnistyvät nopeammin ja niitä voi katsoa huonommallakin nettiyhteydellä ilman, että toisto katkeilee.

Kun video on valmis ladattavaksi....

• Pudota videotiedosto laatikkoon tai klikkaa "selaa", jolloin pääset etsimään videon tiedostoistasi.
  • Video latautuu palvelimelle, jonka jälkeen palvelin käsittelee videon. Videon lataamisnopeus riippuu nettiyhteytesi lataamisnopeudesta ja on normaalia, että isojen videoiden lataaminen palvelimelle saattaa kestää jopa tunteja. Myös videoiden käsittely saattaa kestää useita kymmeniä minuutteja.
  • Videot ovat katsottavissa vasta niiden käsittelyn jälkeen. Voi olla, että joudut päivittämään selaimen ikkunan (paina Mac-tietokoneissa cmd+r tai Windows-tietokoneissa F5) ennen kuin voit katsoa juuri ladattua videota sen käsittelemisen jälkeen.

Lisää video url-osoitteesta

Voit lisätä videon url-osoitteesta esim. Vimeosta, Youtubesta ja Wistiasta. Myös livestriimit onnistuvat Youtube Liven kautta.

• Klikkaa "Lisää uusi video url-osoitteesta"
  • Kirjoita tai liitä linkki kenttään.

Halutessasi kirjoita videolle kuvaus

Kuvauksessa voit antaa videolle nimen tai kertoa lyhyesti mitä video sisältää. Kuvaus tulee näkyviin videon alle.

Klikkaa lopuksi "Tallenna video"

Aseta mukautettu pikkukuva

Pikkukuva näkyy katsojalle ennen kun hän on laittanut videon käyntiin. Voit asettaa videolle mukautetun pikkukuvan, kun video on latautunut Campwireen.

• Klikkaa tekstilaatikon oikeassa yläreunassa olevaa rataspyörää.
  • Klikkaa "Aseta mukautettu pikkukuva" -painiketta
  • Asenna pikkukuva joko
    • suoraan videosta syöttämällä aika sekunteina
    • TAI lataa kuvatiedosto koneeltasi / älypuhelimesta.
      • Klikkaa "Valitse tiedosto" ja lataa haluamasi kuva
  • Klikkaa lopuksi "Aseta" -painiketta

Voi olla, että joudut päivittämään selaimen ikkunan (paina Mac-tietokoneissa cmd+r tai Windows-tietokoneissa F5) ennen kuin uusi pikkukuva näkyy.

Usein kysytyt kysymykset

Kysymys: Kuinka lisään Youtube Liven livestriimin Campwireen?

Vastaus: Lisää livestriimin linkki "Lisää uusi video url-osoitteesta" -kenttään (katso tarkemmat ohjeet yllä).

Huom! Ensimmäisen livestriimin käynnistäminen voi kestää enintään 24 tuntia. Kun toiminto on kerran aktivoitu, jatkossa striimaus alkaa heti. Katso lisätietoja ja ohjeet livestiimaukseen Youtube Ohjeet -sivustolla.

Saat linkin Youtubesta

• livestriimin esikatselustaalustamisen jälkeen

• ja livestiimin käynnistämisen jälkeen.