CSV raportin avaaminen

Campwiresta ladattavat raportit ovat .csv tiedostomuodossa (Comma Separated Values). Csv -tiedosto on tekstitiedosto, joka sisältää pilkulla eroteltuja arvoja ja jossa lukuarvojen desimaalit ovat eroteltu pisteellä.

Suosittelemme tiedoston avaamiseen ilmaista Open Officea. Open Office toimii Windowsissa, OS X:ssä ja Linuxissa. Voitte ladata ilmaisen Open Office -ohjelmiston täältä:

https://www.openoffice.org/download/

Kun avaatte csv -tekstitiedoston Open Officella, ohjelma aloittaa " Tekstin tuonti" -toiminnon. Jotta csv tiedoston pilkulla erotetut arvot näkyisivät oikein, teidän tulee käyttää seuraavia asetuksia tekstitiedoston tuonnissa:

Merkistö: Unicode (UTF-8)
Kieli: amerikanenglanti / English (USA)
Erottimena: Pilkku / Comma

Huomaa, että nämä asetukset jäävät talteen seuraavaa käyttöä varten.

Jos pisteellä eroteltujen desimaalilukuarvojen laskenta ei onnistu, teidän tulee asettaa Open Officen "Maa -asetus" amerikanenglanniksi ja desimaalierotinmerkki (piste) aktiiviseksi. Open Officessa asetus löytyy seuraavasta sijainnista: "Työkalut" -> "Asetukset" -> "Kieliasetukset" -> "Kielet". Asetettavat asetukset ovat:

Maa-asetus: amerikanenglanti / English (USA)
Desimaalierotinmerkki [✓]: Maa-asetuksen mukainen (.)

Jotta asetukset astuvat voimaan, Open Office tulee käynnistää uudelleen.

Halutessanne voitte tallentaa tiedoston myös Excel -yhteensopivaan muotoon. Tämä onnistuu valitsemalla Open Officesta " Tiedosto" -> "Tallenna nimellä" ja asettamalla tiedoston tallennusmuodoksi "Microsoft Excel 97/2000/XP (.xls) (*.xls)".

Huomaa että tiedoston tallentaminen .xls muotoon muuntaa desimaalierottimet pilkuksi.

Tarvitsetko vielä apua? Ota yhteyttä Ota yhteyttä