Videon pakkaus Handbrakella

Tässä tietopaketti, joka on hyvä lukaista ennen kuin lataat videoita Campwireen

Parhaan laadun takaamiseksi suosittelemme seuraavia asetuksia:

Video:

Koodekki/Codec: H.264 (.MP4)Resoluutio: 640 – 1920px (leveys)Bitrate: 5000 – 10000 kbps

Audio:

Koodekki/Codec: AAC (Advanced Audio Codec)Sample rate: 44.1 kHzChannels: 2-channel Stereo (ei surround)

Katso voitko asettaa nämä asetukset videoeditointisovelluksestasi.

Pakkaamaton raakavideo vie todella paljon levytilaa. Campwireen ladattavien videoiden tiedostokoko voi olla maksimissaan 10Gb. Lyhytkin pakkaamaton video voi helposti viedä tuhansia megatavuja, sen lataaminen kestää todella pitkään ja siitä johtuen on altis yhteyden katkeamiselle tai muille häiriöille.

Suosittelemme aina lopullisen videon pakkaamista, koska se pienentää videon tiedostokoon murto-osaan alkuperäisestä laadun juurikaan kärsimättä. Tämä ei pelkästään nopeuta videon lataamista Campwireen vaan myös sitä, kuinka nopeasti video alkaa pyörimään käyttäjän ruudulla hänen klikattuaan play-nappia :)

Mikäli et ole jo pakannut videota editointisovelluksessasi (tai et käytä sellaista), suosittelemme pyöräyttämään videon ilmaisen Handbrake-videopakkaajan läpi.

Pakkaa video Handbrakella

Lataa Handbrake täältäja asenna se koneellesi.

Käynnistä Handbrake, avaa videosi siihen ja valitse Preset -listalta "Vimeo YouTube HQ 1080p60" – sen pitäisi näyttää suurinpiirtein tältä:

Vilkaise liitteen kuvasta asetukset, nimeä tallennettava tiedosto (jottet ylikirjoita alkuperäistä vahingossa) ja lopuksi klikkaa Start yläpalkista.

Odottele että video pakkautuu ja kun se on valmis, tarkasta videon laatu ja tiedoston koko (pitäisi olla merkittävästi pienempi kuin alkuperäinen!).

HUOM! Tarkista vielä ennen videon lataamista Campwireen, että videon tiedostonimi sisältää tiedostopäätteen (esim. mp4). Handbrake ei lisää tiedostopäätettä uuteen videoon automaattisesti jos olet jättänyt sen pois "Save As" -kentästä.

Esimerkki:

1. tiedostonimi hieno-video.mp4 on OK!2. tiedostonimi hieno-video ei lataudu Campwireen